17 juli 2006

Blomflugor är inte så himla vetenskapliga

Du vet hur en hund som hoppar på dig innanför ytterdörren viftas bort av den misslyckade hussen/matten med "den vill bara hälsa?" Jag brukar säga samma sak till mina besökare som puffar och viftar sig om ansiktet när en blomfluga flyger förbi.

Jag vet inte vad man ska ha dom till, eller ens vad dom gör. Men har dom har jag. Lite som biologiska husockupanter, 25000 av dom. Näe, ok då, mer som 25. Jag har nästan börjat ge dom namn. Men så reagerar jag instinktivt när en susar förbi för nära och så är dom bara 24. Tills nästa ägg kläcks. Jag tror att dom dras till utandningsluften för att dom gillar kol. Eller så vill dom hångla. Men det har dom inget för.

Kan man föda upp blomflugor och korsa dom så man får upp en liten stark stam av blomflugor som har dom egenskaper man vill? Kan dom vakta lägenheten när jag är borta? Låta bli mat jag vill behålla men äta sånt jag ändå skulle slänga? Surra mig till sömns på kvällen? Skulle jag kunna träna dom till att svara i telefon? (Måste dom inte bli större först? Vill jag det??)

Så istället för att föda upp blomflugor ignorerar jag dom och deras liv fortgår utan min medvetna inblandning, parallellt. Nåväl. Det kunde vara värre. Dom kunde vara hundar.

Bloggarkiv