20 december 2013

I´ve got six million problems, don´t know how to solve them

20 juli

Jag shoppar tyg. Vackra mönster, starka färger. Lägger i ett kuvert och postar hem. "Slicka inte på frimärkena" varnar postkassören. Han säger att det kan finnas parasiter på dom, som kan vara farliga. Mitt skeptiska hjärta skrattar åt dumheten, vilken härlig myt, men samtidigt minns jag inslaget jag såg i Australien, om mannen som ätit frukt med parasiter på och som höll på att dö innan man kom på vad det var han hade. "Okej" säger jag och lånar kassörens blöta svamp för att fukta frimärkena. Frimärkslim är hur som helst inte så gott.

På University of the South Pacific är det dansföreställning. Men dancing. Jag har köpt biljett och tar taxi till skolan. Utanför aulan övar man fortfarande.

Det riktigt bra med föreställningen var rapparen Mr Grin. Klicka på länken här nere och lyssna lite. Jag får sällskap hem i natten av två indiska studenter och ett amerikanskt par som jobbar som missionärer (på allvar!) som tipsar om en rolig marknad.
Flickan jag passerar i trappan ser ut som om hon har sex mot betalning. Mannen ser ut som hennes hallick, sannolikt även langare. Jag hälsar, lite för demonstrativt inser jag samtidigt som jag gör det. Mannen ler, brett men inte med ögonen, och flickan tittar på mig men kan inte fokusera blicken fast jag är bara några meter bort. Inne i lägenheten ser jag att städerskan sopat bort dagens döda kackerlackor, jag sprejar nytt Mortein och ser med spänning fram emot morgondagens skörd.

Paradise / Mr Grin / Grand entrance

Bloggarkiv