22 mars 2009

Du sitter fast, ensam och sist kvar - men det är bara som det känns


Det är tungt, det är sant att himlen finns min vän, det är bara nånting för - vintern dör!

Sol, vind, vatten och en liten liten knappNästa lördag är det EarthHour - en timme då allt strömkrävande ska stängas av. Lampor, laddare, apparater - ja det är väl lika bra att slå av huvudsäkringen på en gång. I två år, med start i Sydney 2007, har miljoner stängt av strömmen, och nu har Världsnaturfonden bestämt sig för att globalisera evenemanget.

Men att stänga av är inte hållbart i längden. För att kunna komma vidare krävs investeringar i alternativa energikällor. Därför är det extra roligt att läsa att USAs regering nu - efter fyra års uppskjutna beslut - äntligen delat ut det första stödet till solkraft.

The company’s photovoltaic panels are meant for installation on commercial industrial rooftops and lay flat rather than on an angle. The company has been shipping panels since last July.

I Härnösand finns företaget som gör solenergin tillgänglig även för de som inte har stor investeringsbudget. Ny solcellsteknik till minskad kostnad ska förhoppningsvis knuffa solcellerna in i det allmänna medvetandet.

Mitt hustak vore perfekt. Rakt söderut, inte så stor lutning. Men det är tyvärr inte en progressiv hyresvärd som äger huset. Så tills dess de vaknar och skärper sig får jag väl göra vad jag kan på egen hand.
OFF

Bloggarkiv