14 oktober 2013

Welcome to the strangest party baby

14 maj

Staden är stolt över att man 1988 var värd för världsutställningen. Dom menar att Brisbanebornas insats under sommaren -88 vände en nedåtgående trend för utställningen, som var nedläggningshotad. När utställningen stängde skulle området, som låg på South bank, alldeles vid floden, säljas till privata intressenter, men Brisbaneborna protesterade. Dom hade lärt sig att det fanns ett värde i ett område för alla, med kultur och nöjen, mitt i staden. Så nu är området en park, med restauranger, utescener, bibliotek och teater, museum och utebad.
Jag inser att jag valt för få dagar i Brisbane. Chinatown, QPAC, Anywhere theatre festival, det kommer inte att rymmas. Så jag lägger ner, och strosar runt i South bank, tar en kopp te med på flodfärjan och åker mellan båda ändhållplatserna, tittar på den förstörda botaniska trädgården som inte är uppstädad ännu, efter senaste översvämningen, lunchar på farmers market och går vilse. Men det är inte så svårt att hitta rätt igen, staden försvårar riktig vilsenhet genom att den lydigt följer flodens vindling.
Hinner in till Judith Wright centre och ser Gregory Crewdsons bilder ur In a lonely place. Minns att jag sett någon dokumentär om hur ett par av bilderna blev till.

Utanför pendeltågsstationen i Fortitude valley hänger langarna, i väntan på att nästa tåg levererar en ny omgång kunder.

The strangest party / INXS / The greatest hits

Bloggarkiv