18 december 2010

I think I'll go home and mull this over

Britterna är oroliga. Alltför få har vaccinerat sig mot säsongsinfluensan i år, särskilt för riskgrupperna är det ett problem menar BMA, British Medical Association. Hittills i år har 17 personer dött av influensarelaterade symptomi Storbritannien, och BMA är oroliga att det är mytbildningen kring influensavaccin som bidragit till att färre vaccinerat sig. Det här skriver The Guardian.
Och det är ett ämne som engagerar, det är många som kommenterar artikeln.

Samtidigt skriver DN om hur en man som insjuknat i H1N1 botades - med cellgift. Den nya svenska metoden kan komma att användas på fler virus med samma beteende, eftersom cellgifterna tvingar kroppens överaktiva immunförsvar att sakta ner, och det är det som varit det svåra med den pandemiska influensan. Kroppen har jobbat så hårt att den inte orkar mer, men cellgifterna dämpar immunförsvaret.

Smittskyddsinstitutet rapporterar att det framför allt är unga som drabbats i England och en av de 18 som insjuknat i Sverige under hösten, och där tester bekräftat att det är pandemisk influensa, var vaccinerad sedan tidigare. Det känns väl sådär.

Bloggarkiv