31 oktober 2013

Back where we belong

31 maj

Morgonflyget till Port Vila. Dykning bokad efter lunch. Min vattentäta kamera verkar ha fått i sig för mycket aska och har slutat fungera. Därför finns det inga bilder på det fantastiskt klara vattnet utanför Efate, dom vackra fiskarna, den snälla dykguiden eller det trevliga motellet. Ah well, som rumsgrannen sa: Någon har bestämt att du har för mycket pengar, och måste göra av med dom. Taxfree Aucklands flygplats here I come!
Har rest i en månad nu. Tanterna på Nguna var fantastiska, även besöket på Tanna har nått mina förväntningar. Jag hann ju upp på vulkankanten innan dom stängde den av säkerhetsskäl. Jag har dykt och kan verkligen rekommendera Port Vila som bas, fantastiska vatten! Däremot inser jag att jag inte är en dykare. Jag gillar det inte nog mycket för att lägga ner pengarna, jag kan dessutom bara jämna ut tycket i ett öra, ska jag klara det andra får jag ta i så det gör ont vilket inte är optimalt. Men snorkla är riktigt skoj! I min våtdräkt flyter jag utan att ens behöva anstränga mig, så en och en halv, två timmars-turer är rena vilopausen. Jag shoppar frukt och franska delikatesser. Köper pannkaka på flaska - mix som du blandar med vatten, skakar och sen gräddar. Riktigt gott! Hem från Vanuatu går första paketet till Sverige, med vaniljstänger och vaniljpasta. Jag köper frimärken till vykorten, som är fula och visar upp dom konstigaste saker. Jag ligger under budget. Det här kan faktiskt funka.

Back where we belong / Sugarplum fairy / First round first minute

PS - Kära fem återkommande läsare. Vill ni att jag anpassar mig något efter era önskemål? Mer om något, mindre om något annat? Vi har tre månader kvar, kanske kan jag göra det lättare och roligare att hänga med?

Bloggarkiv