19 mars 2009

Det kunde varit värreIdag upplevde jag en mycket spännande grej. Jag stod och skulle lägga ner lite Fruxo-kopior i påsen med godis (ja, kollegor, det blir fredagsgodis imorgon!)

Helt plötsligt sprätter handen iväg, sprider ett regn av flerfärgade gelegodisar över mig, golvet och alla kringstående. Lite som mjölkglaset i Mitt liv som hund. Jag skulle ju bara lägga ner dom i påsen - men handen gjorde nåt helt annat.

Ofrivilliga muskelrörelser kan bero på en massa saker. Det kan vara muskelspolen som är illa inställd, som missbedömer kraften som behövs för att åstadkomma den rörelse man vill göra. Som när man tar i för att lyfta en tung möbel och nästan trillar baklänges när den visar sig vara faner och inte solid ek.

Det kan vara en sjukdom, som Huntingdon, Parkinson eller någon annan som ger hyperkinesi-lika symptom. Biverkningar från någon medicin, för höga kaliumnivåer, tillfällig neuromyotoni efter en lång dags stillasittande framför dator eller så blev jag bara till mig av glädje inför fredagens godiskalas.

Förutom att jag efteråt blev rätt generar och självmedveten, så där som när man nästan-snubblar, så blev jag faktiskt rätt rädd också, när det helt plötsligt började regna godis över mig. Det var verkligen inte meningen!

Bloggarkiv