10 november 2013

Stop complaining

10 juni
Dom har vackra frimärken på Cooköarna. Jag köar på posten för att få en tullblankett. Den är slut, får jag veta, men får en annan, nästan lika bra, blankett. Brevet hem innehåller fina tvålar, en liten gudavbild i trä, ett par snäckor och en trasig kamera. Jag har verkligen svårt att hålla budgeten på Cooköarna.
En orsak är att jag far omkring på hela ön i min lilla hyrbil. Det är en tvådörrars Toyota RAV4, som skramlar runt på den (nästan) enda vägen runt ön. Jag stannar och äter god sallad, jag stannar och tittar på hundar som lärt sig fiska, jag stannar och tittar på spännande stenar och fina stränder. På marknaden hittar jag ett linne, presenter till Lisa, Marie och Helene, färsk frukt, brownies och ekologiska grönsaker. Jag shoppar mat som jag lagar på vandrarhemmet och glass som jag äter upp i bilen.
För att få köra en hyrbil på Cooköarna behöver man ett lokalt körkort. Det är relativt lätt ordnat, man tar med sig 5 dollar och sitt giltiga körkort, gärna översatt om det inte är på engelska. På polisstationen tar dom mitt foto som dom trycker på ett litet plastkort. Vips har jag ett "License to drive a motor vehicle" nr 02V78156 klass B som gäller till november 2014. Ska försöka komma ihåg ta med det nästa besök.

Money for nothing / Darin / The anthem

Bloggarkiv