16 oktober 2013

Just take a look around you what do you see

16 maj

Jag vill inte vara i Australien längre. Det här är ett land som behöver ändra på sig, om jag ska kunna tycka om det. Det är för mig helt obegripligt, hur en nation som till stora delar är uppbyggd av invandring nu består av, i stort sett bara, rasister. (Ja, jag vet att jag överdriver, men det känns så)
Jag tycker inte att jag, som svensk, ska komma på några höga hästar. Vi har ju trots allt röstat in rasister i riksdagen. Men i Australien har jag sett saker som skulle orsaka förstasidor, inslag på nyheterna och debatter i riksdagen. Och ingen reagerar.

Det började redan i Airlie, med dykledaren på segelbåten som kläckte ur sig det ena osmakliga uttalandet efter det andra, om homosexuella, aboriginer och kvinnor. (Ja, dom är sexister med, i Australien)
Det fortsatte i Bundaberg, med grannbordet på Sizzlers som pratade om gästarbetare som om dom var djur, inte medmänniskor.
I Brisbane blev det riktigt otäckt. Jag gick förbi två kvinnor med huvudduk, och hamnade mitt i ett överfall, när kvinnorna blev påhoppade av ett gäng småtjejer, som betedde sig fullkomligt sinnessjukt. Men det mest sinnessjuka var att ingen annan som såg det hända gjorde något. Nu är jag ingen som bangar. Det slutade jag med i femman. Och kanske kände kvinnorna det, för rätt snart stod dom bakom mig, med dom galna småtjejerna på andra sidan om mig. Jag tänkte "Kommer du i närheten nitar jag dig" och jag tror det syntes på mig, för dom backade. Under hela förloppet har ingen annan kommit för att fråga vad som händer.

Jag tycker inte om Australien.

Killing yourself to live / Black Sabbath / Sabbath bloody sabbath

Bloggarkiv