3 november 2013

Do not put trust in decisions of night time

3 juni

Jag går längs en smal asfalterad bilväg. Den går precis vid kanten till landningsbanan på Raratonga, det sitter skyltar som varnar för "jet blasts" vid varje ände. Luften är varm fast klockan knappt är åtta.
Jag är på jakt efter ett nytt hem. Det jag förbokat visade sig ha andra hyresgäster, elaka bruna tusenfotingar som gärna ville in i sängen och bitas. Så här går jag nu och försöker hitta ett lite mindre överbokat boende.
Raratonga har visat sig vara ett välorganiserat semesterparadis med många caféer, affärer, hotell. Där min lilla väg går ihop med vägen som går runt ön ligger ett internetcafé och efter lån av telefon från ägarinnan - mot ersättning - har jag en ny värd. Han kommer och hämtar mig, väska och allt, och släpper av mig vid mitt nya rum. Där bor redan myror och kackerlackor, men båda grupperna är helt ointresserade av mig. Kunde inte bli bättre.

Cooköarna är ett självständigt land, men hänger med Nya Zeeland. Dom är särbos, kan man säga. Samma valuta, liknande konstitutioner, samma statsöverhuvud (drottning Elisabeth) men ett tropiskt klimat. Landet består av 15 öar och Raratonga är huvudön. Om ytterligare en dag åker jag vidare till nästa ö, Mangaia.
Jag skulle gärna sett mer av ön, men eftersom det är söndag är stan stängd. En liten närbutik med burkar med picnicbog, gurkor och en liten kyl med yoghurtförpackningar är det enda som är öppet.
Jag laddar batteriet till kameran jag köpte i Auckland och börjar testa olika inställningar. Den har en stjärnhimmelfunktion - coolt! Bristen på frukost får mig att längta efter en restaurang och jag får tips om ett litet fiskställe vid en kyrka. Bussföraren släpper av mig precis vid infarten och några steg senare är jag i himmelriket.

Vid kanten till lagunen står en liten husvagn. Där lagar dom mackor med färsk fisk från havet runt ön och hembakad ciabatta. Smaksatta majonäser, sallad och såser toppar varje variant. Jag tar hand om två, och sen tar jag bussen tillbaks till motellet i stan.

Make no plans /Marching band / Spark large

Bloggarkiv