6 juni 2009

And so I face the final curtain

Det har firats jubileum.Det oberoende skivbolaget Massproduktion har i 30 år gett ut sundsvalls allra bästa band, och under en helt galen kväll samlades alla (nä, men nästan) igen för att fira något som kanske aldrig kommer att ske igen. Att tre killar går ihop och ger ut först vinyl och sedan CD med musik som dom inte spelat in själva.

Jag har ju försökt samla på mig ny och för mig ovan kultur denna vår, och kvällen var JACKPOT! Blandningen var vidunderlig, och som den sista kvarvarande skivbolagsredaktören sa - det är band jag själv gillar. Så det blev en mycket konkret insyn i hans smak. Och jag kan inte hålla mig från en liten lista:

Garmarna - SÅ FETT SOUND - Emma ger rysningar och Gottes scenstil är fortfarande unik! Jag är dessutom verkligen stormförtjust i Jens Höglins trumspel.

Avant Gaam - Det är faktiskt sant - uppvikta stuprörsjeans + fiol = skrämmande hett.

Crompojkarna - Mats står för lite på scen nuförtiden. En förlust för publiken som botades ikväll.

The Shades of Orange - Bygdén på percussion var...intressant? Bandet värt sitt extranummer. Textamnesi begriplig.

Charly and the Slaves - Jag säger bara barnpuder. Det måste gå flera burkar för att dessa pojkar ska kunna komma i allt läder.

Förbjudna Ljud - Varning för maskiner var efterlängtad. Ulf fick också textamnesi. Sött.

Sen gick jag. Skyller på tidigt uppdrag imorgon och visst behov av droger. 600 glada popsnören stannade kvar, en publiksiffra som innebar att skivbolaget för första gången på 30 år gick med vinst. I alla fall skojades det så från scenen. Själv gick jag helt klart med vinst ikväll - på kulturkontot.

Bloggarkiv