21 oktober 2013

Vi städar och vi skurar och vi fejar

21 maj

Tisdag är städdag. Alla som kan går då ut och plockar upp skräpet dom slängt runt byn tidigare i veckan. Jag försöker få det att gå ihop. Jag menar, varför inte bara slänga det i en soptunna på en gång, och göra något roligt på tisdagen? Visst, det finns en hel del naturligt skräp också, löv och grenar från alla djungelträden, frukter som trillat ner, getbajs och hönsfjädrar.
Jag är lite rädd för geten. Han är säkert jättesnäll, men han blänger så på mig när jag kommer gående på stigen. Det finns två getter i min ände av byn också, dom äter i skift. När den ena äter så vaktar den andra, bräker när någon kommer i närheten, och vice versa. Vi är vänner, inbillar jag mig. Men den här lilla rackaren?

Längst borta, i slutet av den här byn, ligger skolan. På fotbollsplanen, som lutar åt minst två håll, spelar ett tiotal killar något som skulle kunna vara fotboll men som inte liknar det jag sett på svenska lekplatser. Till exempel på står ingen i mål. Det verkar inte finnas lag, och alla gör mål så fort dom får chansen. Jubel utbryter och någon springer och hämtar bollen ur gräset innan allt börjar om igen. Mål och mål, jag tolkar dom två någorlunda upprätta stolparna som ett mål, men ju mer jag ser av spelet desto mer osäker blir jag. Dom har i alla fall kul, det är väldigt tydligt.

När vi plockat ihop skräpet läggs allt i högar lite här och var i byn och eldas upp. Röken ligger kvar när skolan är slut och pojkarna går hem.

Mamma är lik sin mamma / Siw Malmkvist /

Bloggarkiv