14 december 2013

Drifting now forever

14 juli

"Då kan du ta på dig masken och hoppa i." Instruktionen kommer från dykmästaren. Jag sitter i en liten metallbåt mitt i Somosomosundet och förväntas slänga mig över kanten. Nåväl, vad har jag att förlora. Om strömmen tar mig landar jag så småningom antingen på huvudön eller i Kina.
Jag snorklar över korallen som kallas Fish factory. Den gör skäl för namnet. Här finns flera stora stim med fiskar, jag ser en haj nere på botten. Korallerna är färggranna, strömmen förser dom med friskt vatten och dom växer och växer. Jag snorklar runt runt, letar mig fram längs branterna, noga med att hålla mig på rätt sida om dom grunda delarna, för hamnar jag på fel sida kan inte båten komma och hämta mig utan måste åka runt hela korallen. Tillbaks till fiskstimmen, dom har fattat att jag inte är farlig och kommer fram och tittar på mig. Dom bruna är minst rädda, simmar ända fram och vrider sig åt ena och andra hållet.

Återigen Eriks foto.

Det är vinter här. Blommorna är på upphällningen, men några tappra stackare finns kvar. Dom faller en i taget från klasen ner på marken. Bina letar efter sista lilla måttet att ta med hem till boet, jag stör dom men dom slösar ingen energi på att säga ifrån.

Driftwood / Travis / The man who

Bloggarkiv