24 januari 2009

Choklad i huvudstaden

En liten karta jag gjort av några favoriter i Stockholm.

Visa större karta

Bortstädad

Varför är man i "städtagen" egentligen? Jag undrar rent etymologiskt, inte princip eller praktiskt - det fattar jag även om jag är motsträvig. Städa är ju verkligen ett slöseri med tid! Nä, måste utveckla: Att plocka undan är ett slöseri med tid. Snart ska jag ju ha grejerna igen! SÅ då måste jag ju plocka fram allt igen? Bättre att det bara ligger kvar. Sen kan man ju dammsuga RUNT. Jo, det kan man! Men nu har lagret lagt sig och jag bara måste. Så en fin lördagskväll inleds med puts, plock, maskininsatser av diverse slag och snart även disk. Om jag överlever kommer ny rapport.

Omtyckt

Mina snälla syskonbarn ser till att min lediga lördag fylls av aktiviteter. Den yngre ringer: Heeeejjjj... Hans mamma har städdag - han vill åka bort. Vart? Lekrummet. Ah! TV-spel på stor mataffär lockar. Bra, kan jag handla samtidigt. Fick ju sova 9 timmar, så varför inte. OK, klä på dig och ät så ses vi sen.
Bvaaa, säger han( (r är lite svårt) och ger telefonen till sin storebror. Heeej! Jag vill åka till badhuset! Öh - jo - men nu så har vi bestämt att vi ska åka till lekrummet. Imorgon då, säger han, som om alla dagar är tillgängliga alltid. Och eftersom jag inte säger nej till deras ideer så ska jag idag leka med den ena och imorgon simma. Med båda hoppas jag.
Sötnosar.

En perfekt fredagskväll

En perfekt fredagskväll består av några eller alla av följande delar:

Lagom trött efter veckans jobb. Inte FÖR trött, men inte för pigg heller. Ska kännas som om jag gjort rätt för mig, men inte slitit ut mig.

Något bra på TV. Antingen kvalitetsfilm eller bra serier. Gärna engelska deckare/krim.

Enkel mat, ska inte ta lång tid att laga. Pasta, kyckling, lyxig sallad funkar. Gärna nåt som sköter sig själv i ugnen eller på spisen.

Gärna en kompis som tittar förbi, snackar lite, tar en kopp thé.

Säng efter en lång dusch eller ett bad, kanske läsa lite i en bok - om man orkar.

SÅDAN var INTE min fredag idag! Men, hoppas på ny chans nästa vecka! :-)

Bloggarkiv