30 september 2013

Varenda dröm ska vi ha fatt

30 april

Cairns har hittat sin nisch. Hit kommer Australienresenärer som letar äventyr. Du kan lära dig dyka, segla, fiska, hoppa fallskärm, paddla kanot. Du kan vandra i regnskogen, åka speedboat längs floder och på havet, festa hela natten och hela dagen med.
Jag vandrar runt i staden, fortfarande rätt sömnbristig, och lyssnar och tittar. Många pratar svenska, men jag håller mig undan, låtsas inte om att jag förstår dom. Jag har hittat mat i affären, jag begriper mig på det mesta i hyllorna. Ryan´s rest har gasspis i det gemensamma köket, men som tur är kan jag släppa min explosionsfobi med lite hjälp från britterna som också bor där.

Det är fuktigt och varmt, Cairns ligger på 16e breddgraden. Staden låter annorlunda. Luktar annorlunda. Bilarna körs på vänster sida av vägen, det är en utmaning att inte bli påkörd, särskilt när jag är så trött.

Hemma i Sverige är det Valborg. Jag läser på Twitter om eldar och fester. Min systerson är sjuk och ligger hemma i sängen men får vara med vid elden ändå, genom Skype på hans mammas mobil. Själv äter jag allergimedicin och försöker förstå mig på det här landet. Jag ser också på, på håll.

Pollenchock och stjärnfall / Lars Winnerbäck / Solen i ögonen

Bloggarkiv