4 april 2009

If I had a weapon just like in my dreams - NC17

Det ligger is på fjärden här utanför. Inget konstigt med det, våren har börjat hälsa på men bor inte här än. Kort sagt, det är kallt här. Och - av ett skäl jag inte tänker avslöja - får det mig att inspireras till en liten sammanfattning kring det George i Seinfeld kallar för shrinkage.

Det handlar alltså om penisen. Om mått och mätande och jämförelser och variation och vad det kan bero på. Jag struntar i genetiken och sjukdomar och definitivt i plastikkirurgi, även om det kan ha med saken att göra.Däremot är det svårt att strunta i det psykologiska. En stor mängd forskning handlar om relationen mellan mått och kroppsuppfattning, för en orealistisk uppfattning kan orsaka "small penis syndrome", där psykotiska sjukdomsdrag följer av en störd självbild. Egot kan bli så tilltufsat att mannen blir psykiskt sjuk av att tro att det är något fel med storleken. Jämförelsen för kvinnor är kanske uppfattningen om egen bröstform och -storlek, som också kan vara problematisk att hantera.

Men, till saken - hur mycket påverkar kyla? Ja, eftersom penismått verkar vara en mycket svår vetenskap finns det rätt stor bredd i svaren, men runt 6 centimeter kan "försvinna" som en följd av nedkylning. För en medellång penis är det mer än 2/3-delar. Det hela är en fullt normal reaktion som orsakas av behovet att skydda blodcirkulationen då kroppen kyls ner, alla extremiteter får mindre volym blod men effekten märks kanske bäst just för penisen.

Sen är det väl som med våren. Lite värme gör all skillnad i världen.

Bloggarkiv