9 oktober 2013

I was feeling kind of sea sick

9 maj

Det finns en strand där jag ser solbränd ut. Den heter Whitehaven beach och består av kiselsand. Väldigt väldigt väldigt vit kiselsand.

Här ska det hållas tävlingar, bland annat i sandslott. Jag undviker hela äventyret och hittar en ny kompis uppe i skogsbrynet.
På vägen mellan segelbåt och strand ser jag sköldpaddor i vattnet. Dom är stora och galet snabba, men samtidigt nyfikna så dom håller sig ovanför vattenytan tills dom fått kika ordentligt på mig, och alla andra simmande seglare. Det känns otroligt speciellt, och väldigt roligt, att dom tittar på oss. Dom är tydligen närsynta, i alla fall när dom tittar ovanför vattnet.

Även den här efter middag-bildvisningen blir ett konstigt spektakel, alla har blivit fotade och ska nu kommenteras, gärna på ett nedsättande sätt. Jag förstår mig inte på den sortens humor, det kryper i mig av någon slags vilja att säga emot, att följa magkänslan och protestera. Det är inte roligt när skämtet går ut på att håna någon i underläge. Det känns aldrig bra.

Whiter shade of pale / Procul Harum / Procul Harum

Bloggarkiv