16 december 2013

You could be invisible here

16 juli

Jag laddar för en vecka på fastlandet. Med hjälp av sonen till Dolphin bays grand master (trädgårdsmästare, kavablandare, eldgropsgrävare, lufttankspåfyllare, gårdskrattare, lekledare) får jag öva på "tack men nej tack"-fraser. Jag förklarar att jag vill säga Fuck you, men trevligare. Vad skulle du säga, frågar jag sonen. Fuck you, svarar han, utan att röra en min. Ok, om du skulle var lite mer artig? Så jag lär mig Nej tack, jag har inga pengar och värstingen ursäkta kan du hämta polisen. Lektionen tar en halvtimme, sen får jag hemläxa. Innan jag åker imorgon ska jag testas. Jag läser mina anteckningar, auna kohta mai na ofissa står det, hämta polisen (officer). Vaka i-janga taka. Senga vinaka. Senga nesendi. Eh vaj na internet? Jag vandrar på stranden och övar, övar, övar.

Jag hittar många snäckor, vackra och intressanta, men har försökt begränsa mig till att ta med som mest fyra snäckor från varje land. Så jag tar bilder istället. Dom tar inte lika mycket plats i packningen.

Förutom några fraser har jag också gått i vävskola. Med minnet från Tahiti och våra tallrikar där är den lilla korgen rimligt svår. Jag drar för lite och för löst, så min lärare rycker in och fixar till handtaget. Jag tar korgen med mig när jag går till stranden, till hängmattan eller till matsalen. En sarong, snorkel och mask och en bok passar perfekt i den.

Language lab / Saint Etienne / Finisterre

Bloggarkiv