12 oktober 2013

I wanna be sedated

12 maj

24 timmar i Bundaberg. Här gör dom rom. Eftersom det är söndag kan jag inte gå på rundtur i fabriken, Bundaberg är en väldigt lutheransk stad. Hit flyttade tyskar, och nordbor, som tog med sig sin skötsamhet och sitt affärssinne. Så man gör fortfarande rom i staden, men inte på söndagar.

Jag knatar förbi Bundaberg Bowls club.

Här har dom koll på statusen. Parkeringens rutor anger tydligt vem som räknas mest.
Närmast dörren President, Treasurer, Secretary, Kitchen staff och längst bort parkerar Green keeper

Jag går på konsthall och tittar på skulpturer med uppstoppade djur i urbana miljöer. Det är rätt deprimerande, så jag går ut i staden igen, och kommer förbi ett område med husvagnar, sk trailers, som ställdes upp när Bundaberg översvämmades senast. Många familjer hade ingen försäkring, och blev då hemlösa. Nu bor dom, mer eller mindre permanent, i ett område med trailers som står tätt, tätt i vad som ser ut som en övergiven stadspark. Jag vill inte stirra, men har svårt att inte titta, en del husvagnar har trasiga rutor, andra blomkrukor i fönstret. Tvätt hänger mellan träden, någon har gjort ett litet staket runt trailern. Ingen ser glad ut.
Tur att det i alla fall finns glass att tröstäta.

I wanna be sedated / The Ramones / Road to ruin

PS - jag skulle gärna veta vilka som läser/följer mig på resan - skriv gärna ngn kommentar så jag vet vilka ni är, förutom JH och SJ, som jag redan vet brukar läsa bloggen. Ni får ju kommentera ändå, förstås!

Bloggarkiv