23 maj 2009

Where have all the flowers gone


Har en god vän med stort trädgårdsintresse och jag är väldigt imponerad av hennes senaste resultat! Så många arter och färger.

I want muscles

HIV är svårt att hantera för vårt immunsystem. Målet för viruset är att rasera immunsystemet, för att kunna spridas obehindrat. Vaccin och mediciner har hittills oftast använt sig av immunsystemet för att motverka viruset, men under sådana attacker är det inte lätt för immunsystemet att orka med.

Nu har forskare vid Children's Hospital of Philadelphia prövat en helt ny metod. Där får kroppens muskler bli antivirusfabriken, istället för immunsystemet.

The viruses load the genes into the nuclei of muscle cells, which produce and churn out the immunoadhesins, potentially indefinitely. "Instead of expecting the person's own immune system to do the job, we're giving them their own supply of 'off-the-peg' antibodies," Johnson says.

Det är antivirus från personer som visat sig vara resistenta mot HIV som används som startmotorer för denna kroppsegna antivirusfabrik. Så istället för att utsätta ett redan stressat immunsystem för ytterligare en utmaning, att producera antikroppar, så sköter musklerna det! Om tre år kan det vara dags för kliniska studier som om det visar sig fungera kan vara en lösning som faktiskt kan bli tillgänglig för HIV-drabbade i många länder, till skillnad från dagens bromsmediciner som ofta bara når de som kan betala.

Bloggarkiv