15 november 2009

I am so in need of a change

Mitt dåliga humör har fått sig en törn. Däremot kan jag fortfarande bli riktigt djävla as-arg, i synnerhet på dom som borde veta bättre men struntar i det.

Själv har jag dragit konsekvensen av detta, fattat mina beslut och tackat nej till sånt där det krävs kloka tankar och gott humör i alla lägen. Det har inte alla gjort. Det finns till exempel personer som tagit på sig/tackat ja till chefsjobb och som verkligen inte passar för det. Det kan man gå runt och reta sig på, eller så kan man göra som forskarna vid USC -LA
och undersöka vad som faktiskt ligger bakom att chefen är ett svin.

Det är en spännande studie. Nathanael Fast, professorn som ligger bakom den, är nyfiken på hur människors beteende förändras när dom får makt.

Svaret på frågan vad som ligger bakom att chefen är ett svin är att chefen är inkompetent. Det var nämligen personerna som hade sämst kompetens för sina arbetsuppgifter som utövade makt på det mest kränkande sättet. Så tänk på det, när din idiot till chef beter sig illa. Det är bara ett tecken på att personen inte vet vad dom håller på med. Kanske hjälper det.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv